Sosyal Medya

Güncel

PKK’ya destek, Türkiye’ye köstek!

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin, Erdoğan'ın ‘Terörle mücadele için bize silah vermiyorlar. Bizi yalnız bıraktılar’ sözlerine dikkati çekti.



Türkiye’nin NATO müttefiki ABD ve Avrupa ülkelerinin, terörle mücadeledeki ikircikli tavrı, Belçika’daki patlamada da ortaya çıktığı üzere dünyayı tehdit eden örgütlerin güçlenmesine yol açıyor. Terör örgütleri PYD-YPG’ye silah ve lojistik yardımını sürdüren ABD, PKK’ya yönelik operasyonlardan sonra Türkiye karşı harekete geçti. Hatta, ABD, Türkiye’yi hedef alan Suriye’deki DAEÅž füze rampasını bile ‘hava koÅŸulları müsait deÄŸil’ diyerek vurmadı. AB ülkeleri ise PKK ve PYD’ye temsilcilik izni vermeye baÅŸladı.
 
O ÃœLKELERÄ° Ä°ÅžARET ETTÄ°
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, “DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’daki operasyonlar bahane edilerek, parasıyla dahi bize satılmayan,verilmeyen silahlar mevcuttur. Bunlar NATO’da beraber olduÄŸumuz ülkeler onu da söyleyeyim. Suriye’deki kriz sebebiyle ülkemize yönelik tehditler devam ederken, terör örgütlerine silah yardımı yapanlar, ne yazık ki dost Türkiye’ye bu desteÄŸini vermiyorlar” sözleriyle, müttefik ülkelerle yaÅŸanan sorunları net bir ÅŸekilde ortaya koydu. 
 
ErdoÄŸan, ülke ismi vermedi ancak konuÅŸmasındaki, “Medya üzerinden konuÅŸmayalım” diyorlar ifadesi ABD’yi iÅŸaret etti. ABD BaÅŸkanı Obama ile ErdoÄŸan arasındaki telefon görüşmesinde de  medya üzerinden konuÅŸmama konusu gündeme gelmiÅŸti.
 
İHA DA GÖNDERDİLER
 
ABD, PYD ve YPG’ye sadece silah ve lojistik destekle yetinmedi, aynı zamanda bir grup özel birliÄŸini de bölgeye gönderdi. Åžu anda PYD-YPG, saflarında ABD özel birliklerinden 50 asker yer alıyor. Önümüzdeki dönemde bu sayının 250’ye çıkarılacağı ABD’li yetkililerce açıklandı. ABD’nin PYD’ye verdiÄŸi insansız hava aracının Cizre’de düşürülmesi, çeÅŸitli silahlarının elegeçirilmesi tehlikenin ulaÅŸtığı boyutu gözler önüne serdi.
 
 
BÄ°LGÄ° PAYLAÅžILMIYOR
 
Batı’nın terörle mücadelede Türkiye’ye karşı takındığı ikiyüzlü tavrı Belçika’daki saldırılardan sonra net ÅŸekilde ortaya çıktı.Saldırıyı düzenleyen teröristlerden Ä°brahim El Bakraoui’yi sınır dışı eden Türkiye’nin uyarılarına raÄŸmen Belçika hiçbir iÅŸlem yapamamıştı. AB ülkelerini terörle mücadele kapsamında Türkiye ile bilgi paylaşımı yapmaması gündemi sarstı.
ÖRGÜTLERE DOLAYLI YARDIM EDİLİYOR
 
ABD ile görüş ayrılığı yaÅŸandığını ve Türkiye’nin taleplerinin görmezden gelindiÄŸini belirten Prof. Dr. Mesut Hakkı CaÅŸin, bunun NATO içindeki müttefikliÄŸe zarar verdiÄŸine dikkati çekti. Prof. CaÅŸin, ÅŸunları söyledi: “ABD, Türkiye’ye bazı silah sistemlerini vermiyor ancak PYD’ye verildiÄŸi söylenen silahlar, GüneydoÄŸu’da PKK tarafından kullanılıyor. Tanksavar sistemleri DAEÅž’in elinde çıkıyor. Rusya, Karadeniz ve Akdeniz’de askeri dengeleri deÄŸiÅŸtiriyor. ABD, NATO kapsamında Romanya’ya askeri takviye yapıyor, bizde ise Suriye sınırındaki Rus uçaklarını caydıracak füze savunma sistemlerini, patriotları geri çekiyor. Burası aynı zamanda NATO hava ve deniz sahası. Denizden karaya füze atma yeteneÄŸine sahip fırkateynleri, taarruz helikopterlerini vermiyor. TSK artık daha vurucu bir yeteneÄŸe kavuÅŸturulmalı, Türkiye’nin BM ve NATO harekatlarına uygun anfibik savaÅŸ gemileri yapması ve kendi savaÅŸ uçağını yapması gerek.”  
 
CaÅŸin, “Türkiye, kendi silahlarını üretmek zorunda. Çünkü, ülkeyi 1974’teki gibi bir ambargo hazır bekliyor. Tüm uçaklarımız ABD yapımı ve tek ülkeye bağımlıyız” diyerek, ErdoÄŸan’ın ‘Artık kendi göbeÄŸimizi kesmeliyiz” sözünü yineledi.
 
KAYNAK: STAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.